29 Aralık 2012 Cumartesi

Dışarıda Yemek Yerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ana yemekten önce çorba isteyin
Dışarıda yemek yemeye karar verdiğinizde ana yemekten önce sıcak bir çorba içmeniz faydalıdır. Çoğu insanın yaptığı yanlış direk ana yemeğe geçmektedir.  Çorba ana yemekten önce iştahınızı dengeleyen bir özelliğe sahiptir. Aynı zamanda ana yemeği beklerken açlığınızı gidermenizde ön başlangıç olarak tercih edilmelidir.
Ketçap ve özellikle mayonezden uzak durun
Yemeklerde olabildiğince ketçap ve mayonez gibi soslardan uzak durmalısınız. Ketçap ve mayonez içerisinde barındırdığı unsurlar nedeni ile kilo aldırıcı bir özelliğe sahiptir. Makarna ya da patates kızartması gibi yemeklerin yanında ketçap ve mayonezden kaçınmanız sağlığınız açısından önemlidir.
Yemeğin yanında salata yiyin
Mutlaka yemeklerin yanında salata yenilmesi gereklidir. Salata içerisinde bulunan sebzeler gerek kan basıncını dengelediği gibi, gerekse kolesterolü düşüren bir özelliktedir. Aynı zamanda yemek sırasında yenilen salata yemeğin verdiği şişkinliği bir nebze hafifletmek ve zayıflamak yolunda için idealdir.
Izgarada pişirilmiş tavuk ya da yağsız et yiyebilirsiniz
Dışarıda yiyeceğiniz yemek alternatifleri oldukça çoktur. Ancak sağlıklı bir yemek için dikkat edilmesi gereklidir. Izgarada pişirilmiş tavuk ya da et yağsız olduğu müddetçe tercih edilebilir. Protein açısında et ve tavuk iyi pişirilmişse oldukça sağlıklı bir ana yemek olabilir. Yine çok yağlı olmadığı sürece ızgara tavuk ya da et pilav ile birlikte yenilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler